SAJAM RABLJENIH STVARI: Imam-dam: dobro sam!

31. listopada 2009. od 9:00 – 13:00h, Košarkaško igralište „Šanac“ u Karlovcu

Za sve koji žele drugima darovati, povoljno kupiti/ prodati, ili s drugima razmjeniti ono što im je ili više nije potrebno: prodaja i razmjena RABLJENIH stvari.

ŠTAND UZMI ILI OSTAVI- Jednostavno, donesi svoje stvari i pogledaj što su drugi ljudi ostavili. Bitno je naglasiti kako je ovdje riječ o isključivo upotrebljivim stvarima, a ne dobrom načinu da se riješimo neupotrebljivog. Ono što se ne može više koristiti nikome ne treba. Ne bi bilo fer očekivati da netko drugi baca naše smeće. NEMOJTE DONOSITI NAMJEŠTAJ, BIJELU TEHNIKU I OSTALE KRUPNE I TEŠKE STVARI!! Osnovna ideja je indirektna zamjena.Nešto doneseš, nešto uzmeš. Ono što tebi ne treba sigurno treba nekom drugom i obrnuto. Važno je to što u takvoj razmjeni vrijednost i količina stvari koje doneseš ili uzmeš nisu mjerilo.

Cilj ovog događanja je olakšavanje loše ekonomske situacije, zadovoljenje jednog dijela životnih potreba na drugačiji način – stvaranjem alternative neumjerenom i nametnutom konzumerizmu te poticanje solidarnosti među građanima.

Pozivamo vas na međusobnu solidarnost i konkretno stvaranje alternative potrošačkom društvu koje nas svakodnevno “jede”. Ne moramo dozvoliti da zadovoljavanje naših životnih potreba ovisi isključivo o novcu i kupovanju.

Alternative postoje, ovo je samo jedna od njih!

Uključi se – sudjelovanjem u ovakvim akcijama pokazujemo da nismo nemoćni i da možemo pomoći sami sebi, ali i drugima.

Uključi se u IMAM-DAM:DOBRO SAM! facebook groopu

Molimo zainteresirane volontere/ke za pomoć u organizaciji sajma da se jave na: valentina.mesaric@gmail.com ili vesna.vilus@gmail.com

Organizatori sajma IMAM-DAM: DOBRO SAM! su udruge Eko Pan i Domaći.


Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s