MALE AKCIJE EKOLOŠKIH TEHNIČARA

U utorak 22.12.2009. provedene su i posljednje Male akcije koje su osmislili ekološki tehničari Prirodoslovne škole u Karlovcu.
Male akcije dio su aktivnosti projekta Stručna praksa na Zelenom telefonu koju Eko Pan provodi već pet godina sa smjerom ekoloških tehničara, a trenutno program financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
Osmišljene Male akcije nastale su kao reakcija na najučestalije probleme prijavljene na Zeleni telefon i cilj im je ukazati na problem i pokušati riješiti ga.
Na jesen je tako kao reakcija na mnoštvo uočenih divljih odlagališta, zajedničkim snagama učenika i članova Eko Pana očišćeno jedno divlje odlagalište.
Kao drugi problem uočeno je nesavjesno paljenje otpada na otvorenom, posebice guma i plastike, pa je druga grupa učenika osmislila letke s popisom negativnih posljedica paljenja tih materijala i odaslala ih općinama i prigradskim naseljima te župnim uredima da ih izvjese na svoje oglasne ploče.
Treća grupa rješavala je problem nedovoljne obaviještenosti građana o mjestima odlaganja posebnih vrsta otpada u Karlovcu. Na tu temu izradili su obavijesni letak i odaslali ih svim predsjednicima kućnih savjeta u gradu da ih izvjese na svoje oglasne ploče.
I naposljetku, četvrta grupa rješavala je problem energetske neefikasnosti Prirodoslovne škole i u tu svrhu osmislila naljepnice za štednju vode i struje te zamijenila u pojedinim učionicama postojeće žarulje sa štednim žaruljama.


Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s