IZVJEŠTAJ O RADU ZELENOG TELEFONA U PRVOM TROMJESEČJU 2011.

Na Zeleni telefon Ekološkog društva Pan – Karlovac u prvom tromjesječju 2011. godine zaprimili smo ukupno 19 poziva građana. U odnosu na isto razdoblje u 2010. godini broj poziva je neznatno veći.

Analizirajući zaprimljene pozive utvrđeno je da se najveći broj poziva odnosi na kategoriju OTPAD ( 14 poziva ili 73,6%) čime je nastavljen trend iz prijašnjih godina kada su problemi s otpadom kod građana izazivali najviše pozornosti. Ostali pozivi su u kategorijama ZELENILO (2 poziva ili 10,5%), GRADNJA(2 poziva ili 10,5%) i RAZNO(1 poziv).

Ističemo da je u kategoriji otpad povećan udio poziva kojima se građani žele informirati o mjestima za odlaganje raznih vrsta otpada(EE, baterije, krupni otpad i dr.) što dovodi do zaključka da kod građana raste svijest o potrebi odvojenog sakupljanja otpada.

Daljnom analizom primjećeno je da su se na Zeleni telefon više javljale žene(12 poziva ili 63%) dok je udio muškaraca upola manji( 6 poziva ili 31%).

Posebno bi istaknuli da je prvi puta otkad se radi analiza, broj anonimnih poziva(7) manji od neanonimnih(12) što smatramo jako pozitivnom promjenom.
Od ukupnog broja zaprimljenih poziva 12 je uspješno riješeno dok za 7 poziva možemo reći da je rješavanje u tijeku.

Kao primjer loše prakse ističemo slučaj odlaganja životinjskog otpada na obali rijeke Korane(kod jablanova). Prijava je u mjesecu siječnju(12.01.2011.) poslana veterinarskoj inspekciji na koju nismo dobili odgovor. Dana 08.03.2011. godine poslana je požurnica u kojoj smo zahtijevali odgovor na našu prijavu i upozorili na kršenje zakona o pravu na pristup informacijama. Nažalost do danas nismo zaprimili nikakav odgovor.

Ovim putem se zahvaljujemo svim nadležnim službama i tijelima koji su svoje odgovore slali u zakonom predviđenom roku.


Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s