BRAVO, VOLONTERI!

Sezona volonterskih kampova je na vrhuncu, a Eko Pan volonterskoj sceni ove godine pridonosi s čak dva kampa, od kojih je prvi završio prije nekoliko dana, a slijedeći počinje u ponedjeljak, 22. kolovoza.
Prvu grupu volontera činili su mladi iz Italije, Francuske, Belgije, Ukrajine, Koreje i Hrvatske. Volonterski centar Zagreb i Ekološko društvo Pan-Karlovac zajedno su organizirali kamp, a domaćini su nam bili humanitarna udruga “Breza” i općina Krnjak. U deset radnih dana, volonteri su uspješno očistili i uredili okoliš područne škole u selu Donji Budački te uredili terene obližnjih vrela, vodocrpilišta i dio pješačko-biciklističke poučne staze “Skradska gora”. Volonteri su bili smješteni u prostorijama područne škole, obroke su pripremali sami, a slobodno vrijeme provodili su u druženju s mještanima te pripremi kratkog i duhovitog igrokaza kojim su se i oprostili od kampa.
Zahvaljujemo se gđi Nadi Coha iz udruge “Breza”, svim zaposlenicima općine Krnjak, obližnjem manastiru, susjedima i mještanima na izuzetnoj dobrodošlici, pomoći i vremenu provedenom s volonterima.

U nedjelju dočekujemo novu grupu volontera, ukupno će ih biti dvanaest, a dolaze iz Češke, Njemačke, Francuske, Koreje, Španjolske i Turske. Domaćin ovog kampa je Osnovna škola Barilović. Raditi će se na uređenju okoliša škole, ali i čišćenju i uređenju zemljišta budućeg edukacijskog centra Eko Pana, u obližnjem selu Šćulac. Također, volonteri će zajedno s učenicima škole posaditi voćnjak u okolici škole, a zajedno s članovima Pana na imanju započeti s gradnjom vrtne kućice od rabljenih auto guma, drvne građe i starih prozora. Ovakav oblik gradnje naziva se earthship, održiva kuća od jeftinog, trajnog i dostupnog materijala, koja ne šteti okolišu. Pozivamo sve koji su zainteresirani sudjelovati i pomoći nam u gradnji da nam se pridruže tijekom trajanja kampa, točnije za vikend 27. i 28. kolovoza. Pozivamo i sve one koji nam za taj vikend mogu posuditi motornu pilu i veliki bat za nabijanje zemlje, neka nam se jave na kontakt telefone udruge: 614 063; 095 9083578.

Veliko HVALA udruzi Breza, OŠ Barilović, udruzi Kameleon, svima koji su nam donirali auto-gume te osobito Karlovačkoj Pivovari na donaciji bez koje se ovi projekti ne bi mogli održati. Udruga Eko Pan i slijedeće godine namjerava nastaviti s volonterskim projektima pomoći lokalnim zajednicama, stoga pozivamo sve da nam se odazovu s potrebama i problemima u okolišu.


Postano u NOVOSTI. 1 Comment »

Jedan odgovor to “BRAVO, VOLONTERI!”

  1. dlj Says:

    bravo!!


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s