EKO EHO

I sami smo svjesni da je bez medija naša prepoznatljivost široj javnosti vrlo mala. Kako su i mediji i udruge sastavni dio civilnog društva s ciljem postizanja općeg dobra, međusobnom suradnjom moguće je postići više. Mediji mogu postati važni saveznici u pojedinim aktivnostima rada udruga.
Jedan od dugogodišnjih programa Eko Pana Zeleni telefon kroz koji svakodnevno zaprimamo prijave o problemima u okolišu na području Karlovačke i Ličko-senjske županije i jačamo njihovu svijest o ulozi u zaštiti okoliša te ih raznim metodama pokušavamo riješiti. Primijećeno je da se nakon redovnih kvartalnih izvještaja o radu i njihovim objavljivanjem u lokalnim i regionalnim medijima, broj poziva i upita na Zeleni telefon drastično poveća. Time se ukazala potreba za češćim komuniciranjem s građanima i njihovom edukacijom i informiranjem.
S jasnim ciljevima Informiranja I educiranja građana o stanju u okolišu na lokalnoj, regionalnoj I nacionalnoj razini te poticanja građana na aktivno participiranje u rješavanju problema u zaštiti prirode I okoliša, ali I samostalnog rješavanja poznato nam je da poruka neće biti uspješna ako nije plasirana u odgovarajućim medijima koji dopiru do potencijalnih (ciljnih). Iz tih razloga odabrali smo multimedijski pristup kroz različite metode:

Radio emisija Zelene Minute – 15 minutna radio emisija na Radio Mrežnici, svake srijede od 11 sati

Kolumna Zeleni kutić – kolumna o zaštiti okoliša Ivane Francišković koju objavljuje KAportal na dvotjednoj bazi

Predviđeno trajanje projekta je 1.1.-31.12.2012., a financijski ga je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.


Kolumnu Zeleni kutić možete pratiti na našim stranicama ili na KAportalu.

Radio emisije Eko eho možete slušati putem donjih linkova. Izrada ovih radijskih emisija omogućena je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovih emisija isključiva je odgovornost autora i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.

Jedan odgovor to “EKO EHO”

  1. EKO EHO « Ekološko društvo Pan – Karlovac Says:

    […] radijskih emisija Eko eho i kolumne Zeleni kutić pratite ovdje. Sviđa ti se?Sviđa mi seBudi prvi kome se sviđa ovaj post. Postano u NOVOSTI. Ostavi Komentar […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s