MEĐUNARODNI VOLONTERSKI KAMPOVI

Volonterski Centar Zagreb niz godina, svakog ljeta, u suradnji s lokalnim zajednicama, organizira volonterske kampove u različitim dijelovima Hrvatske. Prioritetna područja rada na volonterskim kampovima su: rad u područjima posebne državne skrbi (obnova, izgradnja, rad s društveno ugroženim skupinama), zaštita okoliša – ekološke aktivnosti (čišćenje, obnova i uređenje javnih gradskih i seoskih prostora, rad s djecom (posebice s djecom s posebnim potrebama), mirovni rad na regionalnom nivou (kroz radionice, edukaciju i regionalnu suradnju) te poticanje kulturnog i umjetničkog djelovanja kroz organizaciju festivala. Svrha i krajnji cilj svih aktivnosti je rješavanje konkretnih problema i zadovoljavanje općih potreba lokalne zajednice u kojoj se naša aktivnost provodi. Takvim se djelovanjem ostvaruje drugi vrlo bitni cilj- promicanje mobilnosti mladih ljudi.
Eko Pan je bio domaćin dva ovakva kampa. Tijekom prvog kampa uređivale su se obale rijeke Korane pokraj drvenog mosta u Karlovcu, a tijekom drugog odlučili smo doprinijeti nastojanjima da se poboljša situacija u klubu SKUC Braća Radić koji ima dvadesetogodišnju tradiciju među generacijama mladih ovoga grada.
Ovog će ljeta 15 međunarodnih volontera, zajedno s članovima Eko Pana te našim sugrađanima, sudjelovati u dvotjednoj akciji čišćenja divljih odlagališta na području šume Kozjača.


KAMP 2010

KAMP 2011

Oglasi
Komentari isključeni za MEĐUNARODNI VOLONTERSKI KAMPOVI